Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K výpočtu daně: Ze superhrubé mzdy ve výši 27000 Kč (hrubá 20 150 Kč) je daň pouhých 1 980 Kč (tj 9,8 % hrubé, 7,3 % superhrubé). Výpočet proveden pro jednotlivce, tedy bez případných slev či bonusů na manželku a děti.

Závěr:

- měl byste se ta daňová pravidla naučit pořádně, nebo

- neměl byste záměrně klamat (nevím, co je důvodem Vašeho mizerného výpočtu daně z 20 tisíc)

1 0
možnosti
Foto

J55a13n 88H63i11n69k

4. 2. 2017 21:21

Jedním slovem blbost. Jestli znáte někoho, kdo dostal od zaměstnavatele potvrzení o příjmu, je na něm jasně uvedena položka zvýšení základu o povinné pojistné. Nejsem tak blbej, abych sem něco takového psal, kdybych to nevěděl jistě. Nedělejte chytrého a radši mlčte. Pojistné v roce 2008 bylo přesně takové, jak jsem napsal. později bylo sníženo v důsledku přenesení 14 dnů nemocenské na zaměstnavatele.

0 0
možnosti

Ad 1. Skutečnou hrubou mzdou zaměstnance je právě ona "superhrubá". Zmatení vnesl jedním ze svých mnoha fíglů do daňové soustavy pan Klaus (min. financí). Aby vizuálně snížil daňové náklady (vč. tzv. pojistného) převedl část formálně na zaměstnavatele. Ale jedná se o platbu ve prospěch zaměstnance. jedná se tedy evidentně o jeho příjem. Takže zavedení superhrubé vlastně bylo po stránce formální navrácení věcí k normálu.

Mimochodem: V době zavádění nové daňové soustavy se pan Klaus důvodem popsaného opatření vůbec netajil, ba chlubil se jím. Teprve když potřeboval hanět kroky vlády "Topola", ztratil paměť.

Z uvedeného plyne, že jakýkoliv výpočet daňového zatížení lze provést jen tehdy, že je základem "superhrubá" (v současnosti i v dobách, kdy tento pojem neexistoval).

0 0
možnosti
Foto

J76a98n 25H58i13n77k

4. 2. 2017 21:25

Celý článek je o dvojím zdanění. Jestli z toho cítíte osobní prospěch, tak si ho můžete dobrovolně zvednout u ČSSZ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik