Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Barbaři nepřišli v důsledku expanzivní politiky Říma, důvodem bylo stěhování národů z východu Evropy a Asie.Barbaři také bez problémů přijali křesťanství i římskou kulturu a příštích 1000 let se pokoušeli / zvláště Frankové a Germáni/ o obnovu Římské říše. Srovnání pádu Říma a současné křesťanské Evropy ale kulhá v jedné zásadní věci - Římané neměli Ameriku.

2 0
možnosti

J41a40n 43R91á93ž

9. 1. 2018 13:36

A jste si stoprocentně jistý, že "Amerika" tedy dnešní USA ovládána liberálními socialisty, má zájem na kulturně a hospodářsky jednolité Evropě? Dlouho jsem si to myslel také, ale projevy intelektuálních elit a studentů těch nejprestižnějších universit v USA a jejich vize o multikulturním globálním světě, vyžadujícím nový typ tak zvaného světoobčana , mne přesvědčují o opaku.

2 0
možnosti

P66e71t55r 51J45í12l81e49k

9. 1. 2018 11:20

Ta myšlenka na obnovu Rakouska - Uherska ožívá čím dál víc.

Což o to , nemohoucuího mocnáře pravděpodobně budeme mít, tak vzhůru do toho!!!

0 0
možnosti

P51e31t55r 46J28í31l70e45k

9. 1. 2018 11:15

Napadá mne ještě jedno historické přirovnání. Když jsme do Evropy přivandrovali my, tak z Byzantské říše poslali dva týpky nás trošku civilizovat.

Bulhaři se dodnes učí v dějepise, jak si na Balkáně hrdinně vydobyli svůj prostor na úkor Byzance.

0 0
možnosti
Foto

Ač to teď třeba nevypadá, Německo rozhodně nepřenechá své území komukoliv jinému. Němec je Němec a ani šílená Merkel společně s neomarxisty na tom nic nezmění. Jediné možné východisko, tak jak je to Německu po staletí vlastní, nebude ani korektní, ani humánní. Je to jen otázka času.

0 0
možnosti

Pád a očistný proces. To mi přijde jako přímý rozpor.

0 0
možnosti

Možná ani ne. Třeba u takového stromu vrby každý rok ušmiknete všechno, co z ní čouhá, necháte jenom kmen. A očistný proces proběhne každý rok.

5 0
možnosti

Zrovna čtu v knize o tom, jak ještě před rokem 0 n.l. Italikové požadovali římské občanství (protože bez něj byli občané druhé a třetí kategorie) a když jim nebylo hned vyhověno (přece jenom nějakou dobu trvá, než revoluční zákon překoná odpor), zahájili válku. A to mluvíme o době demokracie.

Římané byli ochotní za své ideály válčit a kdyby vyhověli každému rozmaru z kolonií, rozpadala by se říše už sto let po založení.

Říše EU se snaží vyhovět rozmarům "barbarů" a jejich požadavky nikdy neskončí.

9 0
možnosti
Foto

I když zrovna u Italiků byla situace jiná. Kdyby římské občanství bylo udělováno Italikům již dříve, pak by byl Řím silnější a bohatší. Problémy nastaly až s nesmyslnou expanzí říše a špatnou koloniální správou.

0 0
možnosti

S tím přijímáním uprchlíků třeba z Německa bych viděl jeden problém:

Oni nikdy uvnitř svých duší neuznají to, co oficiálně navenek uznávat musí: Rovnoprávnost Slovanů a Germánů.

Nyní by sem šli jako do svého útočiště a byli by rádi, že našli azyl, ale už za třicet nebo padesát let by druhá nebo třetí generace na nás nahlížela jako na póvl.

7 0
možnosti

Můj názor bez okecávání je - Němce nebrat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik