Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Pisete nesmysly, v Turecku se zena na verejne plazi koupala v burkine. Bez problemu vedle evropsky oblecenych zen.

1 5
možnosti
PV

P13a78v94e63l 66V46é52b98r

20. 7. 2017 18:40

Turecko je islámskou zemí.

5 0
možnosti
JO

Článek je stupidní. Pokud existuje jinakost mezi lidmi, tak se podobné chování dá logicky čekat. Tak to přece bylo vždycky. Když přijde bezdomovec na párty bohatých, budou na něj čučet, asi nebudou navazovat oční kontakt, ale rozhodně se o něm budou za jeho zády bavit, protože dříve či později bude vyhozen. Když přijede nóbl člověk ve ferrari na sídliště, bude se na něj v lepším případě jen čučet. Když půjdete na pláž nahá mezi zahalené, budou na vás čučet a pronášet něco mezi zuby. Když na nuda pláž přijdete oblečení, opět se stanete středem pozornosti. Když přijde žena do pánského klubu...atd., seznam je nekonečný. Co čekala redaktorka, když šla zahalená mezi lidi v plavkách, to nechápu. No vlastně chápu, chtěla přece ukázat na zlé a xenofobní "čecháčky". Když rozředí muslimy mezi "čecháčky" v dostatečné míře, tak se tolik na burkiny čučet nebude. Ale časem bude zase něco jiného, co bude odlišovat některé skupiny lidí od jiných.

Bylo to tak vždy a bude nadále. Jediné řešení je smazat nerovnosti mezi lidmi. Vzít všem majetek a přidělovat na příděl, všem přikázat nosit stejný šat. Rozředit lidi na světle hnědé, aby černí nečučeli na bílé a naopak. Přikázat pouze sluníčkový výraz ve tváři. Jedním, mnohem mírnějším, pokusem jsme už prošli, zvonili jsme klíči, nelíbilo se nám to. Může další pokus skončit úspěchem? Samozřejmě že ne, leda bychom změnili i mozky lidí.

33 0
možnosti
JO

A ještě něco.Ten článek je potvrzením toho, že Češi jsou velice tolerantní národ. Možná tajně čučeli a mluvili o ní, což je naprosto přirozené, když mezi lidi v plavkách přišla jedna zahalená osoba. Ale ani se jí nebáli, neutíkali před ní, neubližovali jí. Nedělali prostě nic, možná si jen tak trochu mezi zuby pronášeli něco o blbosti člověka, který je v parnu navlečen a je mu vedro, aby mu vzápětí po smočení byla zima a riskoval zánět močových cest.

20 0
možnosti
MD

Burkina je jen kus SYMBOLICKEHO hadru. Lide nevidi burkinu, vidi islam. A ze znamych duvodu tedy nejasaji.

32 0
možnosti
JZ

Burkiny nic nesymbolizují. Symbolem zase není cokoli, co se zrovna komu zachce za symbol prohlásit.

2 15
možnosti
VF

"Byla to jen hloupá provokace se zlým úmyslem....."

Vy jste jasnovidec, že víte oč redaktorce šlo? Mám opačný názor, než vy.

Bylo to zajímavé.

0 9
možnosti
IK

Byla to provokace a navíc nepovedená. Zajímavé na tom bylo leda to, že si paní redaktorky v burkini nikdo nevšímal (kromě dvou mužů, kteří se chovali vysloveně přátelsky a dětí, jejihž přirozená zvědavost na něco, co ještě neviděly, je snad pochopitelná), což jí zřejmě vadilo. Tak alespoň řeší údajné lítostivé pohledy, přes zuby cezené poznámky (proč poslouchá, co jí není určeno a čem neví, jestli se týká jí?) a provokuje (bez výsledku) prodavačku. Přesto se jí chování ostatních zdálo netolerantní.

15 0
možnosti
MK

Nemám zájem se honit za každou českou "Burkinou", ale pokud bych tam byl, asi bych se neudržel upozornil dotyčnou, že porušuje hned několik bodů islámských pravidel: nemá se co bavit s cizími chlapy, má klopit zrak a nedívat se mužům do očí; pak je z ní vyzývavá štětka. A vůbec nemá mezi nahatými lidmi co pohledávat, zvláště když je bez mužského doprovodu. Když jí nejsou svaté texty dost závazné, proč má vůbec na sobě vyzývavé hadry?!!

Je to stejné, když u Jílkové byly zahalené muslimky a m.j. potvrzovali, že se muslimské ženy zahalují, aby ji cizí muži neokukovali a že jejich tělo spatřit jen partner. Opak je pravdou; každá je hned pro svůj úbor středem pozornosti (a ony to vědí) a aby nebyla k přehlédnutí, má pestrobarevný nebo pastelově zbarvený šátek opatřený velkou broží. To, že je každá zmalovaná jako barbína je už standard; pro koho se se maluje?

15 0
možnosti
JZ

Prosím Vás, a proč Vy byste měl dotyčnou upozorňovat, že porušuje muslimská pravidla? Copak tam je povinnost dodržovat islámská pravidla? Nebo Vy sám jste muslim, že Vám to tak vadí? Islámská pravidla tam snad porušoval každý ne? Tak proč by nemohla ta žena v burkinách?

1 6
možnosti
JO

Lidé se nechovali ani přátelsky ani nepřátelsky. Nanejvýš si říkali, proč ta ženská chodí v něčem, v čem jí není příjemně ve vodě ani mimo vodu. Tak snad zakroutit hlavou a pozastavit se nad stupidním jednáním kohokoli je ještě pořád dovolené a není to tzv. nenávist nebo snad i to už spadá do této kategorie?

Něco jiného je koupání v burkinách v bazénu. Ten oděv se skládá z kalhot, šatů přes kalhoty, šátku, předpokládám ještě nějaké spodní prádlo a kdo ví co ještě. Ty ženy si asi takový náročný oděv neoblékají až ve sprše a tudíž se dá předpokládat, že se před vstupem do bazénu nemyjí. A to v bazénech je snad všude cedule, že je nutné se před vstupem do bazénu osprchovat a umýt (někde jsou i obrázky, že bez plavek). Pokud se v bazénu hlídá to, že tam chlapci nesmí z hygienických důvodů v koupacích bermudách, tak by se nemělo diskriminovat a hlídat to, aby se ty ženy rovněž z hygienických důvodů laskavě před koupáním umyly.

U rybníka, ať si chodí v hadrech, které jim vyhovují, ostatní zase mají právo poklepat si na čelo.

16 0
možnosti
JZ

no tak "nechovali se nepřátelsky"... jen procedili mezi zuby, že je to nechutné a odmítli ji obsloužit... ale jinak v pohodě, aspoň ji nezmlátili.

1 3
možnosti
ZJ

..... Karma R^ - už jenom za tu poslední větu;-)! Myslím, že o tom už nám ,,paní redaktorka" NIC NENAPÍŠE.

10 0
možnosti
JZ

No jaksi jste zapomněl dodat, že někteří lidé u jezera měli poněkud nevybíravé poznámky. Takže neoblbujte, že se lidé pouze se zájmem dívali. Váš příměr s kachnou je nepochopitelný, protože ty burkiny samy o sobě nejsou nijak bizarním zjevem, jakoby snad byla žena na pláži ve svatebních šatech a cylindru. Burkiny víceméně zapadají do západního stylu oblékání, je to něco jako leginy a tričko v jedné barvě, oblíbený do oděv i plnoštíhlých dam ve městě. Takže přirovnávat je k něčemu jako kachně je nesmysl. Jak by tedy měl vypadat koupací úbor pro někoho, kdo se nechce odhalovat nebo prostě třeba nemůže být vystaven slunci?

Jinak poznámka o muslimecha Saudské Arábii je zcela zcestná - nevidím důvod, proč by měl někdo testovat obyvatelstvo SA. V tomto pokusu šlo přece o Česko, Čechy a Češku.

1 13
možnosti
JS

Jenže hlavním problémem oné reportáže nejsou "nevybíravé poznámky", ale provokující princip tohoto experimentu. Je evidentní, že hlavní protagonistka onoho experimentu chtěla situaci vyhrotit (aby bylo o čem psát), nikoli aby se nic nestalo. Je to typický bulvární přístup, nikoli reprezentativní výzkum.

Pokud si myslíte, že "burkiny zapadají do západního stylu oblékání", tak zřejmě nevíte ani co jsou burkiny, ani co je západní styl oblékání. Burkiny nejsou otázkou módy nebo praktičnosti – jsou formou hidžábu, tedy oděvu, který je pro muslimky POVINNÝ. Pokud by šla žena do vody ve svatebních šatech a cylindru, bylo by to naprosto logicky považováno za recesi, za legraci. Na principu ženských islámských oděvů však legračního není vůbec nic, a to nejen z našeho pohledu, ale ani z pohledu islámu.

Burkiny, jako forma hidžábu, jsou naprosto neodmyslitelně spojeny s islámem. O tom snad není žádných pochyb. Jestliže tedy někdo zkoumá naše reakce na prvky islámu, je také naprosto relevantní zkoumat, na jaké úrovni je tolerance ve společnosti, kde islám ovlivňuje všechny aspekty společnosti.

3 1
možnosti
Foto

J35a31k70u51b 61R78o88t85h

20. 7. 2017 12:41

Já si na pláž v Česku i v zahraničí beru pánské pruhované retroplavky s ramínky. U nás na mně ti tolerantní našinci koukají stejně blbě, jako bych šel nahý. V zahraničí se mne ptají, kde se ten úžasný úbor dá koupit. A takhle je to i s burkinama, jejichž nedávný (!) vynález umožňuje muslimkám vůbec smysluplné koupání. :-/

2 12
možnosti
JB

To je výmysl, že na vás někdo koukal blbě, zejména u nás, kde tyto retro plavky každý zná, a třeba ve Mšeně, na Městském nádherném retro koupališti, plavárně, jsem viděla i nádherné aqua muže ( momentálně mě nenapadá synonymum na aquabely), kteří zde za všeobecného povzbuzování předváděli svoje umění. Zase nemusíte hned na Čechy kydat hnůj. Nejsme o nic horčí, než lidé v zahraničí. A jak jsem včera četla, v blogu pana Berrezougy, správné!! muslimky se nemají co koupat na veřejné pláži. Já to nemůžu tvrdit, korán jsem nečetla, ale předpokládám, že pan Berrezouga by to měl vědět. Takže žádné smysluplné koupání, max doma za třimetrovou zdí, jen za dohledu manžela.

10 0
možnosti
PK

No to by asi pani redaktorka mohla dostat třeba pár ran bičem....pokud by si to zkusila v islámských zemích..

10 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik