Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná to soudruzi myslí tak, že přijmout pár tisíc uprchlíků je pro naši republiku jen zanedbatelnou zátěží, protože budou přínosem pro naši ekonomiku. Teď už jen poladit ten argument o tom přínosu pro ekonomiku.;-)

0 0
možnosti

Ano, také bych uprchlíka postavil k soustruhu ještě ten den, kdy překročí hranice...

1 0
možnosti

Stačí se zeptat několika českých emigrantů aby bylo jasno, že nejdřív, než se člověk naučí řeč a pozná společenské zvyky, je zátěží pro stát, který ho přijal. Později, když zmíněné věci zvládne a vstřebá, se stane přínosem pro společnost.

Ohánění se posunutým významem doublethinku je tudíž v tomto případě jen trapná chytristika, kritickým myšlením nepoznamenaná.

No, abych nebyl přehnaně kritický,

poslední odstavec už přece jen jakýs takýs smysl dává...

0 0
možnosti

J39a26n 84K94o57z61á34k

7. 6. 2017 13:09

Dávat do jednoho pytle české emigranty a muslimské, nelze. Nevšiml jsem si, že by čeští emigranti zakládali ve státech stranické buňky a scházeli se v Rudých koutcích. Prostě tam komunismus netahali. Muslimové se scházejí v mešitách a propagují islámskou ideologii. Jejich přínos nevidím v ničem. Jestli je pro vás přínosem, že v druhé a třetí generaci se stávají vrahy, tak si je vemte domů, vás mi líto nebude.

11 0
možnosti

Zásadní odpor k migrantům je bezpečnostní. Po stránce ekonomické věřím, že s pomocí dotací z EU těch několik tisíc osob bychom zvládli. Ale fakt, migranti jsou převážně muslimové, je tou největší zábranou uvažovat o přijetí jakéhokoli počtu v reálné úvaze.

Nemožnost najít shodu jejich víry s evropským právem vybízí ke zcela opačné tendenci: postavit islám mimo zákon. Samotné předčítání Koránu v mešitách je pro své nenávistné a k násilí vybízející verše porušením zákona.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS