Vítání barbarů urychlí pád a očistný proces EU

Římskou říši zničili barbaři, aniž by je bylo třeba vítat. Zůstalo po ní mnoho monumentálních památek. Po evropských elitách nám zůstanou jen bezrozhledny a čapí hnízda. Asi nám po nich nebude smutno. Jinak je podoba pozoruhodná.

Přečtěte si se mnou článek Pád západořímské říše, abyste věděli, co nás asi čeká. Přes věky, které nás od ní oddělují, můžeme vidět řadu shodných rysů té doby. Vybírám pár překvapivých podrobností a doufám, že nám to pomůže se na to připravit. Citace jsou tučně a podtržené.

Expanzivní politika vytvářela v blízkosti hranic říše válečné zóny, ze kterých utíkalo množství uprchlíků barbarského původu (Gótové, Vandalové). Římané si ve své pýše mysleli, že je mohou uživit a skutečně se o to snažili. Roku 378 vypuklo gótské povstání v důsledku nedostatku kapacit k zabezpečení a uživení enormního počtu gótských uprchlíků. Potenciálně nebezpečné skupiny lidí byly přijaty do říše, kde získali půdu, byli jim přiděleny povinnosti v rámci císařského systému a rekrutovali se do armády. Kvůli hrubým mravům se slovo barbaři používá dodnes v původním významu k jejich označení. Z některých barbarů se stali vyšší vojenští velitelé a umíme si představit, že když se museli uživit na svém teritoriu a přísun peněz z Říma váznul, stali se z nich vládci na území, které ovládali. Jejich oddanost Římu byla nulová.

Když docházely peníze, razily se nekvalitní (inflační) mince se sníženým nebo žádným obsahem drahého kovu. Dnešní inflace se vytváří ještě levněji, a to čistě elektronicky a zadarmo. Situaci nadále zhoršovala hrabivost Římanů, kteří zneužívali svého postavení ke svému prospěchu, a tak potraviny které měly být přiděleny Gótům, byly zabaveny jednotlivými veliteli.  Dnes se na tom přiživují neziskovky. Nezabavují ovšem potraviny, ale mizí v nich peníze určené na pomoc. Pomáhají jen při pašování lidí do Evropy, čímž dál zvyšují zátěž a své zisky.

Dalším prvkem bylo odtržení vládnoucích elit od reality. Císař by od lidí vzdálen tak, jako dnešní občané od orgánů EU. Žádosti nemohly být směřovány přímo k vládci (tehdy císaři, dnes eurokracie). Většina informací byla filtrována přes jeho dvořany, rádce a generály. Tím klesla císařova moc nad říší a tak se začala objevovat podporovaná korupce a vydírání. Problémem byli barbarští rekruti, kterých v římské armádě přibývalo a kteří postupně zastávali stále vyšší postavení v armádě.

Říše se nakonec rozpadla na dvě části, z nichž ta východní vydržela o 1.000 let déle. V článku se jmenují dva důvody: její východní sousedé, civilizovaní Peršané, dodržovali mírové smlouvy a říše neměla potřebu přijímat uprchlíky ze západní části. Nevidíte taky paralely se současností? EU se rozpadne taky a východní část se může stát nadějí pro budoucnost. O rozpadu už je asi rozhodnuto, takže je třeba na západě tu zkazu urychlit. Vleklá forma nákazy je mnohem nebezpečnější, protože oddaluje rozhodnutí. Až bude gangréna zjevná, všem bude jasné, že je nutno zbavit se jí odříznutím. S přijímáním bílých uprchlíků z Německa, Švédska a dalších zemí to ale nevidím dobře, ledaže bychom se vrátili k udělování práva na azyl podle rasy a náboženství.

Článek na podobné téma: Když kolaps Evropy, tak budiž co nejrychlejší

Autor: Jan Hink | úterý 9.1.2018 10:17 | karma článku: 39,53 | přečteno: 1818x
  • Další články autora

Jan Hink

Rovnost větší, než za komunismu

15.8.2020 v 10:17 | Karma: 33,07

Jan Hink

Kdo není lempl, je rasista?

21.7.2020 v 10:17 | Karma: 40,54

Jan Hink

Na životech slušných lidí záleží

8.7.2020 v 10:17 | Karma: 37,26
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik