Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

S veskerou úctou k politikům,tak je moc dobre,kdyz to delá clovek,který tomu rozumí.

4 0
možnosti
Foto

J61i10r58i 70C54i74z

24. 3. 2020 13:08

Popsal jste to naprosto presne na prikladu pana Kalouska, tak to tady funguje. Jen dodam, ze tento pan fackoval na ulici mladeho cloveka jsi si jisty, ze jeho "imunita" ho ochrani od jakehokoliv stihani (a fackovaci hrdinstvi sdeloval v parlamentu poslancum evidentne ozraly jak Dan-Danove prominou, jedna se jen o rceni). Ostatni jeho ciny souvisejici s politickou karierou nema cenu probirat, jen podotknu, ze jako clen Narodni fronty pred r.89 byl nomenklaturni kadr. A nikomu to nevadi. Podle nekterych medii je "skvely recnik, coz se ceni". Vyborneho recnika bych ovsem ocekaval u kazdeho politika, je to snad jeho prace neco volicum srozumitelne sdelit. Jen kdyz si nahodne pustim diskusi v parlamentu, tak okamzite me napadne pri poslechu mnoha poslancu, co tento mi chce rict a proc o nicem mluvi tak dlouho? A tak pri prenosech z parlamentu poslouchate, pokud chcete, evidentne troubu, co nikdy nic nevyresil a jen se chce zapsat do parlamentni kroniky. Ostatne podobne typy jsou casto pod ruznymi blogy, co vsechno vi a znaji. Jeden takovy se vyjadruje i zde k Vasemu blogu a najdete ho skoro pod kazdym prispevkem. Jeho hlavni moto je: "Tato vlada dela vse spatne a on vi, jak to udelat lip". No, jen je skoda ze ho lide nezvolili za premiera, to bychom jiste Zapad davno predehnali pod jeho velenim.

2 1
možnosti
MR

Můžete napsat jako Švéd, pokud se nechcete dotknout Dánů. Budou Vám rozumět, tak to říkají oni.

0 0
možnosti
JR

J77a51n 18R62á12ž

24. 3. 2020 12:41

Pan Kalousek musel být ve svém obvyklém stavu, když si zrovna tak hloupým způsobem chtěl sbírat politické body. Ústřední krizový štáb je poradním orgánem vlády a odpovědnost nese vláda. Takže kdo jiný, než na slovo vzatí odborníci by měli radit vládě při stavu nouze? Snad ne opoziční politici jako je pan Kalousek nebo pan Rakušan, či Pekarová-Adamová. Až mi přešel mráz po zádech, při pomyšlení, že by tomu tak bylo!

Mimochodem: Předsedou Štábu jmenuje předseda vlády podle charakteru situace některého z členů vlády nebo členů Štábu a jelikož je pan Prymula členem štábu, tak jeho jmenováním předsedou neodporuje Statusu Ústředního krizového štábu, schváleného vládou, jak se i v mnoha diskuzních příspěvcích zde tvrdí..

4 1
možnosti
Foto

Pane Ráži, Ústřední krizový štáb není ze zákona poradním orgánem vlády, ale Ústřední krizový štáb je pracovním orgánem vlády k řešení krizových situací a je zařazen do systému orgánů Bezpečnostní rady státu .Štáb zabezpečuje operativní koordinaci, sledování a vyhodnocování stavu realizace opatření přijímaných vládou, ministerstvy a jinými správními úřady a orgány územních samosprávných celků k zamezení vzniku nebo k řešení vzniklé krizové situace, nebo jiné závažné situace, a poskytuje podporu činnosti orgánům krizového řízení územních správních úřadů a orgánům územních samosprávných celků. Složení Štábu 1. Štáb má 17 členů.

2. Předsedou Štábu jmenuje předseda vlády podle charakteru situace:

a) ministra vnitra, kromě případů uvedených v bodě b), nebo b) ministra obrany v případě vyhlášení stavu ohrožení státu v souvislosti se zajišťováním obrany České republiky před vnějším napadením, za válečného stavu či za dalších situací vojenského charakteru, jež se významně dotýkají bezpečnostních zájmů České republiky. Takže podle zákona je jím ministr vnitra a nikdo jiný

0 1
možnosti
AT

Proč mě opět nepřekvapuje, že takový prázdný pamflet, účelově sepsaný s jediným cílem - nahonit si triko na neoblíbené postavě, vychází z neúplných a překroucených informací. Kalouskovo prohlášení znělo ve skutečnosti takhle: "V čele Ústředního krizového štábu má ale stát osoba s rozsáhlými rozhodovacími pravomocemi a s politickou odpovědností" Vynechal jste (záměrně?) větu o rozhodovacích pravomocích, kterou považuji za klíčovou a mnohem důležitější, než ona vámi pranýřovaná politická zodpovědnost.

3 2
možnosti
Foto

A tu politickou odpovědnost byste definoval jak? Já to vidím tak, že politická odpovědnost=žádná odpovědnost.

6 0
možnosti
Foto

Když policie hrubě zvorá na veřejnosti služební zákrok, tak v demokratických zemí odstoupí ministr vnitra, protože za policisty má politickou odpovědnost.

0 2
možnosti
Foto

J79a45n 94H54i25n65k

24. 3. 2020 13:33

To je nesmysl. Jakákoli odpovědnost musí být vždy jen za vlastní rozhodnutí a vlastní chyby, případně i nečinnost. Rezignace ale může být i na protest, když mu někdo jiný brání dělat svou práci pořádně. Ale mělo by to být vždy zdůvodněno, kvůli komu či čemu to je.

PS: Vy byste mohl hrát ve Švejkovi inspekčního generálmajora von Schwarzburg, po jehož inspekci se tu a tam vždycky někdo zastřelil.

5 0
možnosti
Foto

Buď ve státě máme zákony, aby se dodržovaly, anebo jsou tu od toho, abych se z nich stal trhací kalendář. Zákon říká jasně, kdo má být v čele Ústředního krizového štábu. Za dvou povodní a při nebezpečí pandemií jím byl vždy ministr vnitra. Ve štábu může být Prymula, ale ne jako šéf Ústředního krizového štábu. Ministr vnitra má politickou odpovědnost za Policii ČR, Hasičský záchranný sbor, za státní úředníky na obcích s rozšířenou působností a tedy i za ředitele Krizových oddělení až po obce s rozšířenou působností. To Prymula nemá. Je to zástupce Ministra zdravotnictví bez politické odpovědnosti.

3 3
možnosti
JR

J52a49n 59R20á74ž

24. 3. 2020 12:43

Otázka pane Kindle: Který zákon v dnes platném znění říká to, co tvrdíte o tom, kdo má být v čele ÚKŠ?

1 0
možnosti
JL

Stará metoda. Když nesouhlasíme s nějakým názorem, snažíme se zpochybnit autora. A Miroslav Kalousek, k tomu často slouží jako hromosvod.

0 0
možnosti
JB

J68i55r65i 63B48o96r

24. 3. 2020 10:59

Dej mu pokoj. To se ho pořád tolik bojíte,nebo ho jenom nenávidíte?

3 2
možnosti

Spíš potřebují udržovat obraz nepřítele.

3 0
možnosti
VR

Je to naprosto jasné. Za všechno stejně může Kalousek, tak jako v padesátých letech mandelinka bramborová!

1 0
možnosti
KP

Pane Rogle. Za intelekt svých dětí obvykle mohou jejich rodiče. Nevylučuji samozřejmě možnost, že se Vaše maminka znala s panem Kalouskem.

2 4
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik