Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-) Je to poněkud úsměvné. Ale není na škodu, kdo a proč se až dnes snaží ony ,,koně rajtovat". Třicet let po ,,přechodu" a přes čtvrt století(!) od přijetí zákona o protiprávnosti kom režimu (viz.Zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu (č. 198/1993 Sb.) je zákon, který odsuzuje komunistický režim v Československu);-)

3 0
možnosti
LB

Vám připadá úsměvné, že teprve po 30 letech je u nás možné volat k zodpovědnosti ty, kteří mají na svědomí zločiny proti lidskosti? Co jiného byla střelba na bezbranné, neozbrojené lidi, které pohraničníci stříleli do zad, nebo je nechali roztrhat psy, jako osmnáctiletého občana NDR Hartmuta Tauze? Oni nezabíjeli jen lidi, kteří se chtěli dostat na svobodu, ale i obyvatele Rakouska, kteří se jen dostali do blízkosti hranic, ale nepřekročili je, jako např. školník z Vídně, který zahynul před očima své manželky a dětí... a to na rakouském území.

Je smutné, že k navrácení spravedlnosti může dojít až po tak dlouhé době, ale bohužel, po roce 1989 jsme převzali komunistickou justici, která neměla zájem zločiny komunismu potrestat, jak se např. stalo v sousedním Německu.

7 3
možnosti

Vy jste ale chytrá hlavinka, omlouvat 41 let dlouhou bestiální rudou totalitu třeba nynější EU, to už chce fakt fištrón.

9 3
možnosti
Foto

J50a48n 82H59i33n56k

3. 12. 2019 13:43

Já to někde omlouvám? Jen říkám, že dnešní vláda a parlament se těší suverenitě podobně omezeného rozsahu jako tehdy.

5 0
možnosti
VH

Chápu. Nesouhlasíte s Norimberským procesem. A už vůbec ne s jeho závěry. Vždyť tato sorta žalovaných lidí byla jen dost inteligentní, aby pochopila, odkud kam vírt fouká, koho píseň zpívat a chopila se k moci.

A žalobci i mezinárodní tribunál byli stejná pakáž a mohou být za omezenou suverenitu také souzeni.

Nebo jak jste svůj úvod myslel?

2 2
možnosti
Foto

J77a10n 70H93i85n30k

3. 12. 2019 13:45

Vás znám, chlape. Není to poprvé, co mě odsoudíte za něco, co jste mi vložil do úst. Diskutovat s vámi nebudu.

6 0
možnosti
Foto

Neexistoval žádný právní předpis o tom, že se mají střílet lidé při překročení hranic. A o to tu jde. Interní rozkazy a nařízení byly totiž v rozporu i s tehdejšími zákony.

6 0
možnosti
Foto

No nevím, že by zákon o ochraně hranic neumožňoval znemožnit překročení hranic všemi prostředky. V roce 1967 naprosto veřejně naše zamini argumentovalo, že je na státu, jaké prostředky na ochranu hranic zvolí. Čili nešlo o žádné interní předpisy, ale o mezinárodně veřejně deklarovaný postoj. Západ tehdy se nezmohl ani na nějaký diplomatický protest.

1 2
možnosti
MM

Tady primárně nejde o odsouzení starců, ale o odsouzení systému, který na hranicích vraždil lidi. A tito starci tomu šéfovali.

8 3
možnosti
Foto

A nejde tedy o zástupné řešení?

2 0
možnosti
Foto

Jak jsem slyšel a četl,tak Ústav prostudium totalitních režimů v archivech UV KSČ našel dokumenty, které prokazují, že oba dva věděli o střílení lidí na hranicích a sami k tomu dali pokyn. Bavorské úřady vyšetřují někdejší členy Ústředního výboru Komunistické strany Československa a příslušníky komunistické Pohraniční stráže kvůli údajným vraždám čtyř občanů komunistické Německé demokratické republiky, kteří byli v letech 1967 až 1986 na útěku do tehdejšího západního Německa a Rakouska.

6 0
možnosti
Foto

Normální je ale požádat příslušná velvyslanectví o viza.

1 1
možnosti
PK

Jen doufám, že Salvini se vrátí...R^

4 0
možnosti
Foto

Nevím, kolik je Vám let. Pakliže jste prožil část dospělosti v socialistickém Československu, tak jistě dobře víte, že bez vědomí KSČ se v této zemi ani nepšouklo. Sněmovna lidu a Sněmovna národů byly jen trapnou stafáží a vláda byla jen na to, aby resort měl někoho v čele. Vše se u nás odehrávalo od Xtého sjezdu KSČ do dalšího.

Takže - pokud by Jakše se Štrougalem a Vajnarem rozhodli, že se střílet nesmí, tak by se nestřílelo. Pokud jsem správně slyšel, tak Milda (rozuměj Milouš Jakeš) řekl před 2 lety v televizi cosi o tom, že přece nebylo možné pouštět lidi ven, když tady studovali. V Červeném hrádku řekl, že "oni" Havla ven nepustí.

Současně připomínám, že soudruh G. Husák podepsal Helsinský protokol, kde bylo jasně deklarováno, že je zaručena svoboda pohybu a možnost opuštění republiky.

Suma sumárum: Ti staří bolševici jsou vinni (na rozdíl od vyjukaných kluků na čáře, kteří měli vymyté mozky politruky). Vzhledem k věku do basy nepůjdou, ale je třeba jednoznačně a právně sdělit všem, že šlo o vraždy, za které mohli komunisti.

tečka.

6 6
možnosti
DH

D75a61v53i61d 86H29o98r47á40k

3. 12. 2019 11:09

Je mi líto, že jste si nemohl bez vědomí KSČ ani pšouknout. To muselo být fakt nepříjemný být tak zaplněný plyny.

Ale snad říhnout jste si mohl, abyste se trochu uvolnil.

Vždyť přeci se říká, že "krknutí je vlastně pšouknutím, které pohrdlo cestou zádelní, a vydalo se cestou hrdelní".:-)

5 6
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik