Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Finanční systém je naprosto nesmyslný a očekávám, že až se to "letadlo" zřítí, tak dojde k nějaké zásadní strukturální reformě. Problém je bohužel na obou stranách. Státy neumí hospodařit a žijí si nad poměry a banky dělají vše pro to, aby prodaly co nejvíc svého produktu - dluhu. Dnes už si málokdo vzpomene, jak se třeba Goldman Sachs při vstupu Řecka "činil".

https://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman-sachs-helped-greece-to-mask-its-true-debt-a-676634.html

0 0
možnosti
Foto

Bankrot státu je nevyhnutelným koncem každé tržní ekonomiky. Není otázkou zda, ale kdy.

0 0
možnosti

Lidi to tak chtějí. Realita je dnešek, pokud jde o zítřek, tak "nějak bylo, nějak bude". Tak to vidí národ, kde na 10mil. obyvatel, včetně dětí, připadá 5mil. exekucí. Pokud politik opravdu chce nějakou reformu důchodů a ucpat díry plýtvání třeba ve zdravotnictví, je z něj největší zločinec národa (Kalousek)

3 0
možnosti

P18e46t92r 50B83u62r15i48a11n

28. 6. 2019 11:24

Pochybná, leč v dnešní převrácené době rozšířená myšlenka: když dlužník žere, je to jeho věc. Když má pak splácet dluhy, je u toho svině věřitel. Za zfalšované údaje nemůže ten, který je účelově nalhal, ale ten, kdo mu na to skočil. Opravdu převratné.

A tohle: Stejným způsobem vznikl před stovkami let feudalismus. Pán propůjčil půdu a počkal si na velkou neúrodu. Když dlužník nebyl schopen platit, stal se nevolníkem.

To už je úplný nesmysl. Otroctví pro dlužníky bylo co svět světem stojí a feudalismus na tom fakt nevznikl.

1 1
možnosti
Foto

J47a12n 45H81i76n70k

28. 6. 2019 11:35

Představte si, že jste se narodil v Řecku před 10 lety a máte tu smůlu, že bude váš stát až do vašeho důchodu, nebo lépe do bídné smrti, splácet ten dluh. Až vám bude 50, stále budou dobrotiví věřitelé část dluhů odpouštět, aby vám to nedošlo. Pochybná představa je, že Řekové se s tím smíří. Vy možná ano, ale jim to minimálně v další generaci docvakne.

0 0
možnosti
Foto

Řecko by mělo vyvěsit na realitní stránky prodej pár ostrovů, které by smázly jeho obří státní dluh.

1 0
možnosti
Foto

J33a83n 53H32i32n31k

28. 6. 2019 11:31

Celé Řecko naráz v jednom roce neprodají. Když prodají třeba jen něco za 10 mld., tak mu umáznou z dluhu příště od 10 mld. míň, aby tam furt bylo těch 180%-

0 0
možnosti
Foto

Vidím, že vám, pane Nováku, nedocvaklo, že se naše republika vydává pod současnou vládou na stejnou cestu

2 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik