Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všechna dosavadní impéria - římské, španělské, nizozemské, britské, habsburské, hitlerovské, japonské, francouzské, sovětské - se rozpadla

.............

Nelze do tohoto seznamu dát všechna impéria, která se rozpadla, ale přeci jenom dvě bych ještě přidal, protože svého času byla natolik významná, že zmínku zasluhují:

Mongolské impérium Čingischána a jeho následovníků a Turecký sultanát.

3 0
možnosti
Foto

J50a58n 21H19i82n78k

28. 10. 2018 21:44

Máte pravdu. Ti Turci dodnes ovládají velké území s národnostními menšinami, a nikde ty menšiny nejsou oázami klidu. Signatáři Postupimské dohody považovali vysídlení Němců z Československa na nutnost, protože národnostní stejnorodost je zdrojem budoucí stability. Tenkrát měli lidé všech 5 pohromadě. Jak vidíte, i soužití Čechů se Slováky netrvalo moc dlouho. Naštěstí jsme se rozešli v míru a zůstali přáteli. Možná proto, že jsme se rozešli.

1 0
možnosti

Impérium EU je pouhou zástěrkou pro především německé a francouzské korporace, migrace z Afriky je důsledkem celosvětových koloniálních podnikatelských aktivit v Africe (ve Střední a Jižní Americe dtto) a přijímání těchto migrantů je v podstatě úlitba před světovou veřejností, protože jinak by ty "nepřizpůsobivé", práce neschopné a zavazející museli strčit do plynu. Bureš domlouvá Merkelové, aby prachy směřované do sociálních dávek přesměrovala do pomoci Africe. Ve skutečnosti jediným spravedlivým procesem je, aby africké bohatství sloužilo Afričanům a každý neafričan, který tam podniká, musel investovat veškerý zisk v zemi jeho původu

1 0
možnosti
Foto

Zapomínáte na podíl Ruska na aktuální migraci.

Ta další bude mít výraznější vámi popisované rysy.

1 1
možnosti

Divide et impera, to věděl už Machiavelli.

0 0
možnosti

K vašemu bodu 10: Nadvláda islámu možná není cílem organizátorů a podporovatelů multikulti a muslimské invaze do Evropy, ale rozhodně je cílem muslimů. Jak ukazuje historie, kdykoliv muslimové získají příležitost k nadvládě, chápou se jí. Současná podpora invaze je takovou příležitostí, takže je jen otázkou času, kdy se muslimové pokusí získat nadvládu.

3 0
možnosti
Foto

J43a11n 46H46i80n11k

28. 10. 2018 21:32

Nadvládu islámu jako cíl asi nelze zcela vyloučit, ale velkou šanci tomu nedávám. Muslimové mají mezi sebou tolik krvavých sporů, kvůli kterým jsou ochotni se vraždit, že taková směska obyvatelstva se zdá být ideální. Ale na druhou stranu asi nebude tak ovladatelná, protože je dost nepředvídatelná. I diktátor potřebuje mít v impériu klid. A ten nikde v islámských zemích není. Vždyť šíité a sunnité se vraždí jen kvůli moci. Jedni tvrdí, že šéf má být volený a druzí, že má být přímým potomkem Mohameda. A antropologové potvrdí, že po 70 generacích už máme tohoto společného předka asi všichni.

0 0
možnosti
Foto

Je škoda, že jste vlastní interpretaci závěrů seriálu znehodnotil posledním odstavcem, který je zcela mimo a svým uspořádáním a obsahem zcela nelogický.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS