Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ale taková holka je pak černou ovcí rodiny, která pak s ní přeruší téměř veškeré styky. To je nepřípustný nátlak proti svobodě svědomí - chovat se tak, jak považuješ za správné.

..................

To je těžké, pane autore.

Na jednu stranu to berete jako nátlak a máte pravdu, na druhé straně zase zbytku rodiny Novákových nikdo nemůže přikázat, že se musí stýkat s občankou Novákovou jenom proto, že je to jejich dcera.

Je to sice sprostý nátlak a krkavčí chování rodičů, ale paragraf na to vymyslet nelze, protože když je dcera pana Nováka plnoletá, je už po této stránce občanka jako každá jiná a pan Novák má právo ji k sobě nezvat a nechodit k ní do bytu, kam se odstěhovala.

Jiná věc je třeba dědictví, až pan Novák umře. Odpadnutí od víry by nemělo být relevantní pro vydědění. Ale za života ji ignorovat může. Je to od něj krkavčí chování, ale jak byste mu měl přikázat, že se s ní musí stýkat?

0 0
možnosti
Foto

J46a44n 34H83i30n20k

22. 9. 2017 15:31

Ano, mohou být i jiné důvody, proč se rodiče nestýkají s dětmi. Ale rodina se nesmí bát, že bude exkomunikována celá. Dokonce musí spáchat i vraždu ze cti na vlastním dítěti. To asi není pro žádného rodiče lehké, ale takové případy jsou publikovány skoro každý měsíc.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS