Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26a14n 30H73r42u62b98e76š

1. 8. 2017 13:30

Obávám se, že už základní premisa Vašeho článku je špatná. Ústavní soudci posuzují, zda zákony přijaté parlamentem jsou ve shodě s ústavou - a pokud ne, jejich rozhodnutí takový zákon ruší. Proto se apriori ve svém rozhodování nemohou těmito zákony řídit. Ve výjimečných případech budou takto posuzovat i ústavní zákony (viz zařazení práva nosit zbraň), proto jejich slib nemůže obsahovat ani poslušnost ústavě. Naopak soudci ostatních soudů musí soudit výhradně podle platné judikatury.

Ledasco se mi na tom, jak se soudní moc u nás chová, nelíbí. Ale špatnými argumenty to nezměníte. A tyto správné nejsou.

0 0
možnosti
Foto

J94a90n 74H78i47n87k

1. 8. 2017 13:49

I pekelník se musí řídit zákony pekla, takže ÚS se musí řídit ústavou a ne ji posuzovat z nějakého vyššího principu mravního, neboť mravnost není u lidí, tím pádem ani u soudců, zaručena.

2 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik