Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

A opravdu ta novinářka konvertovala k islámu?

0 0
možnosti
MV

Soudružka novinářka se prostě chtěla v redakci předvést jako spolehlivý eurokádr. Předpokládám, že v duchu toužila, že ji tam někdo slovně nebo fyzicky napadne, její připravení kolegové to natočí, a ona bude hvězdou sluníčkových médií.

Už vidím, jak se viděla v ČT a redaktor ji dává otázku typu: "Čím si vysvětlujete, že Češi jsou tak netolerantní a xenofobní?"

Ale bublina opět splaskla, xenofobie se nepotvrdila. Tak pisálek v burkině aspoň napíše dvě stránky ublížených pocitů, co si o něm asi ostatní myslí. Jak napsal pan Neff - angažovaná eurožurnalistika. Jak za totáče. Novináři asi nebudou nikdy jiní. V tomhle měl Zeman pravdu.

61 1
možnosti
RP

R^Je to zbytečný humbuk...byla jsem v několika muslimských zemich, ženy se tam nekoupou vůbec, nanejvýš když hlídají malé děti jsou oblečení jen na kraji ve vodě. Starší děvčata jsem viděla koupat v tričku a šortkach. V burlinach jsem neviděla ani jednu. Myslim také, že lidem na koupalištích to je jedno, naopak asi převládá názor jak se v tom obleku ta muslimka může v teple " vařit " že jí to stojí za to na to koupaliště chodit. Ale v krytých bazénech už to je spornější.

16 0
možnosti
EH

Ony to berou, že jím to dává trošku svobody v nesvobodném islámu. Jenže je to jako obhajovat komunismus tím, že hledáme skulinky, jak ho očůrat. Muslimové taky pijí alhohol tak, ať na ně Alláh nevidí. Jenže nezahalená žena vidět je.

0 1
možnosti
JS

Vystihl jste celý problém naprosto přesně R^

30 1
možnosti
MM

Já se je divím, pro kolik lidí je to "žhavé téma". Zřejmě se máme tak dobře, že máme čas se tím zabývat.

3 1
možnosti
Foto

Je to součást podvolení.

5 1
možnosti
MS

K článku se pěkně vyjádřil Ondřej Neff na NP:

Na iDnesu vyslali neohroženou reportérku v originál muslimských burkinách na Mácháč. Oblékla se, vyrukovala na pláž a filmovali ji při tom. Na záběrech ji vidíme na břehu a ve vodě, za naprostého nezájmu okolí. Lidi si jí nevšímají. Nikdo na ni nečumí, natož aby ji atakoval, urážel, pronásledoval.

Pak ale je na iDnesu text neohrožené investigativky. Opakovaně píše: Všichni mě sledují, ale málokdo se mi podívá do očí. Dešifrováno: Nikdo si mě nevšímá. Dále sděluje: Vím, že se o mně lidé okolo baví, vadím jim. Ale nikdo se mi to do očí neodváží říct. Připadám si jako někdo, kdo tu nemá co dělat a nepatří sem.

Lidi se k ní chovali slušně, spíš lhostejně. Protože ale jde o angažovanou žurnalistiku, je třeba vyvolat dojem xenofobního znechucení. Ano, to je angažovaná žurnalistika. Angažovaná vůči ideologii, která je jediná správná, je vytvářena majiteli pravdy. Je třeba vyvolat dojem, že Češi jsou xenofobní pakáž.

Ještě že tam byla ta kamera. Ta zachytila neideologickou pravdu: lidem byla soudružka v burkině putna.

Ještě dodám: je pak divné, že lidi přestávají oficiálním médiím věřit? Tahle poplatná, angažovaná a politicky zotročená žurnalistika je vražda velkých médií. Chtělo by to návrat ke kořenům, k žurnalistice slušné a nezaujaté.

95 1
možnosti
KM

K85a96r51e39l 83M22a58s50e31k

20. 7. 2017 10:49

Slušný a nezaujatý novinář by neplácal nesmysly o "jediné správné ideologii" a "soudružce" v burkině.

1 22
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik