Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Opravdu jste si precetl co pisi v tom OECD? Kdyz ano, tak velmi povrchne. Ony jsou totiz ruzne danove tridy a zavislost na vysi prijmu. takto mohu vas trachtatza nesmysl hodny jisteho agitatora.

0 0
možnosti
Foto

J66a61n 66H29i70n82k

29. 1. 2017 23:02

Ano, přečetl jsem si to povrchně, ale z kontextu se dá vyčíst, že jsou to spíš horní hodnoty pro nejvyšší příjmy. U nás jsou ty srážky jednotné a s výjimkou jednotné almužny v podobě slevy na dani jsou na tom lidé s půlmilionovým a minimálním platem procentuálně stejně. Odečíst třeba za dítě něco přes 13.000 ročně je opravdu směšné. To mohl vymyslet kretén, který nikdy dítě nemusel vychovávat nebo se o peníze nemusel starat.

0 0
možnosti
Foto

No vidíte! Naše (zatím ještě stále) minorita na to vyzrála. Nic nevydělají, nic jim nelze šokujícně zdanit. Navíc dostanou. Zdarma, za nic a z toho už se daně neplatí. Není to krásné?

2 0
možnosti
Foto

Daň je částka, kterou stát násilím nebo pod pohrůžkou násilí odebírá občanům. Charakteristickými rysy jsou neúčelovost a neekvivalentnost tzn. ukládá se jako jednostranná povinnost bez nároku plátce na plnění ze strany státu.

Krásným příklad je televizní daň, která se nazývá televizním poplatkem.

2 0
možnosti
Foto

Veškeré daně a tzv. odvody jsou jen sprostou loupeží ze kterých žijí své pohádkové životy ti, co tahle amorálnost živí. Svět by byl báječný, pokud by zločinci nevsugerovali lidem, že je olupují v jejich zájmu.

3 0
možnosti
PB

P28e80t50r 33B13e40r53a30n

29. 1. 2017 11:34

Mnoho živnostníků by mělo práci ať už v obchodě, službách nebo malovýrobě nejen pro sebe, ale zaměstnanec je pro ně tak luxusně drahý, že raději přežívají sami bez perspektivy dalšího rozvoje...

1 0
možnosti
Foto

Sorry, ale to co píšete jsou nesmyslyRv

1/ Ve všech zemích je to obdobné-všude je i DPH,je zdaněn jak zaměstnanec tak firma....

2/ očividně neznáte ani naši daňovou soustavu. Ta věštkyně si z daně odečte 2070Kč měsíčně jako nezanitelné minimum-váš výpočet je tedy nesmyslnný-z minimální mzdy prakticky žádnou daň neodvede.(z minimální mzdy 11 000 odvede pokud nemá další úlevy na dani 141Kč-ne 2211 jak odpovídá vašemu výpočtu)

0 0
možnosti
Foto

J50a71n 73H74i22n39k

29. 1. 2017 11:27

Ohledně DPH máte pravdu, ale když z práce provedené pro sebe ji musíte odvést, tak ji do těch nákladů je třeba započíst. Firma má aspoň tu výhodu, že si odpočte DPH na vstupu. Co se týče nezdanitelného minima, asi jste si nevšiml, co jsem psal v závěru článku, že takto je zdaněna každá koruna navíc nad minimální mzdu. Předpokládám, že nemusí většit sama sobě, aby té minimální mzdy dosáhla. Takže sleva již byla uplatněna.

1 1
možnosti
Foto

ještě jinak, nekupují zásadně cigarety, protože tím vyjadřuji svůj nesouhlas s výši jejich zdanění, které je skryto v ceně. Naopak kupuji benzín, protože vím, že stát z výnosu udržuje silnice. A je na to dokonce zainteresován, protože bez dobrých silnic bych si auto nekoupil, protože by mi bylo k ničemu. Samozřejmě stavbu a provozování silnic lze svěřit soukromníkům, kteří by ovšem nutně těžili z monopolu a vybírali by si v ceně i rentu.

0 0
možnosti
Foto

DPH do tohgo nemotejte, a když, musíte tak učinit i v jiných státech, se kterými zdanění srovnáváte

4 0
možnosti
Foto

J63a74n 55H21i98n61k

29. 1. 2017 23:19

DPH nelze dost dobře srovnávat, když v našem státě je zdaněno i pojistné a dokonce je součástí základu DPH, i když se jedná o hodnotu ubranou. Cizí daňové předpisy jsem kvůli tomu nestudoval, ale hůř se asi nikde k zaměstnancům a zaměstnavatelům stát nechová. Vyděláte 1.000.000, předepíšou vám pojistné 340.000 navíc. Místo aby se vám základ snížil, tak vám ho zvýší. To je jak Kocourkově. Protože si na superhrubou mzdu musíte vydělat, musíte zvýšit ceny, tedy i základ DPH. Dochází tedy k dvojímu zdanění pojistného, které není příjmem zaměstnance, ale výdajem. Je příjmem pojišťoven, ale daň zaplatí dvojice zaměstnavatel plus zaměstnanec. Čerta záleží na tom, jestli budeme realitu zatemňovat pojmy, jako je superhrubá mzda a že každý platí svou část. Protože cena práce je jedinou přidanou hodnotou zaměstnance, je na místě DPH do ceny práce započítat.

0 0
možnosti
Foto

Ale zdanění práce neplatí prodávající, nýbrž kupující v ceně. Tak v čem problém? A ten kupující ochotně dobrovolně daně zaplatil, což potvrzuje každým nákupem, protože ví, že se mu za ně dostane adekvátní služby od státu, za které by soukromníkům zaplatil jinak daleko více.

0 0
možnosti
DK

a ten kupující si na to musí napřed vydělat

1 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik