Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní ministryně prohlásila, že OSVČ by měli do důchodového pojištění platit čtyřnásobek, aby měli dvojnásobný důchod. To mi nepřišlo jako příliš motivační.

2 0
možnosti
Foto

Co píšete je jistě zajímavé. Výhodou státního důchodu je ovšem přicucunutí na stát - pokud jste placen tímto kanálem, stát Vás má na krku a musí se (nebo měl by se) postarat v případě nepředvídatelných tutrbulencí - například krach finančního systému. Proto se domnívám, že je dobré si něco připlatiti i v případě, že se to nevyplatí, jde o určitou formu pojistky.

1 1
možnosti
Foto

J57a38n 11H34i54n54k

15. 1. 2017 22:52

Ano, ale zcela jistě jen do redukční hranice cca 12.000. Mnohem jistější však je místo 5.000 měsíčně koupit si malou zlatou minci.

2 0
možnosti

Veď bez starostěj, my živnostníkovjá si vždyckáj najďéme akési rešenijé.

Ja sidcáj som už zopár rokov v penzýji, ktorá je sidcáj minýmálná, no nahradzujem si to z nakradnutých a neodvádzaných daněj a mam sa skutočno ako to prasce v žite.

Len človek trocháj flexibýlný byť mosí..

1 3
možnosti

P33e34t61r 98B83r59o23ž

15. 1. 2017 17:52

OSVČ má jedinou možnost - platit pochopitelně co nejmíň a pokud má nějaké peníze navíc, tak je rozumně investovat, v horším případě alespoň spořit. Odvádět je na důchodové pojištění je finanční sebevražda.

13 0
možnosti

J55a67n 25R29á92ž

15. 1. 2017 17:13

Dodnes si nadávám, že jsem si pět let před důchodem začal platit podstatně zvýšené příspěvky. To bylo zřejmé nejhloupější rozhodnutí, které jsem jako podnikatel udělal.

Kdo by to chtěl napodobit, ať si nejprve dá studenou sprchu, třikrát řekne je to blbost, blbost blbost a od toho nápadu upustí!

8 0
možnosti
Foto

Jojo ... byla to blbost. Ideální je jít do důchodu hned jak k tomu máte příležitost. Dostanete míň, ale nebudete muset dalších 5 let přispívat do bezedné díry.

1 0
možnosti

Omlouvám se, ale stačil mi jen nadpis a začátek. Další počty jsou zbytečné. Paní Marksová je pííííp.

Živnostník se hlavně má starat sám o sebe. Tudíž by si měl na důchod našetřit více méně sám. Když si bude odkládat část mzdy jako by byl zaměstnanec a dávat to do akciových fondů, nebude potřebovat stát.

0 0
možnosti
Foto

A kdo má živit jeho rodiče a prarodiče, kteří většinou žijí ze státních důchodů. Dnešní systém je průběžný.

3 3
možnosti

Proboha, kde jste přišel na to, že člověk, který byl celý život na prácáku, má důchod vypočítaný z průměrné mzdy?8-o

1 0
možnosti
Foto

J97a94n 21H72i26n35k

15. 1. 2017 12:12

Už jsem to opravil, ještě se nepropagovala nová verze.

0 0
možnosti

Dobrý den , tož su zmaten , jdu do důchodu , očekávám cca 10 let čerpání , potřebuji tak 250 000 Kč / rok .... takže od státu dostanu něco víc než dva mega . Plus nějaká solidarita . Nevím zda s vámi souhlasit . Ale já byl jen zaměstnanec . Který z daní platil fungování státu .

0 0
možnosti

Platil fungovani statu? DPFO je cca 100 mld., rozpocet je 12 krat vetsi....

0 0
možnosti

Znám pár živnostníků, kteří se snažili odvádět minimum sociálního pojištění a když jim pak vypočetli důchod jenom kolem 8 tisíc, divili se jako malé děti.

3 0
možnosti

Prave to naznacila ta "nenavidena* Marxova. Ze proste duchod bude sakra maly. Myslim, ze jeji upozorneni nebylo tak spatne.

2 0
možnosti

Clovek, co je celozivotne na pracaku zadny duchod nedostane. Nema odpracovana leta. Se zbytkem souhlas. Soucasne redukcni hranice jsou pekna zlodejina.

6 0
možnosti
Foto

To je úplně jedno, dostane jiné dávky aby to vyšlo nastejno.

4 2
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik