Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paušální výdaje mají jeden jediný cíl. A sice zbavit drobné podnikatele zbytečné byrokracie. A živnostník mající obrat 1 mil a víc je plátcem DPH a tudíž tu evidenci musí vést tak jako tak. Snížení výdajových paušálů na tuto hranici příjmů mi přijde smysluplné. Co není smysluplné, je zajištění neexistujících nákladů jen tak pro nic za nic.

8 2
možnosti
MS

Nehledě k tomu, že příliš vysoké paušální výdaje jsou sice příjemné, protože si můžete přihrát do kapsy více peněz, ale jsou to "šedé" peníze, které se nezapočítávají do základu pro budoucí důchod. Kdo si to neuvědomí a neukládá si něco bokem, spláče nad mizernou výší důchodu. :-)

1 0
možnosti
RC

Uplne moc nechapu, proc by zivnostnihovi mel zustat holy zadek, pokud se snizi pausaly. Prece muze pouzivat klasicky pristup - ucetni evidence + vykaz zisku a ztrat na zaklade skutecnych prijmu a nakladu.

5 0
možnosti
Foto

to je to prvni co me napadlo, proste bude muset zivnostnik vest ucetnictvi. Resp. bude mu ho nekdo vest tak jako pred tim nez se zavedly vydajove pausaly, ty doopravdy nebyly a nejsou urceny pro zivnostniky s vysokym obratem a rozhodne ne pro rodinne firmy. Tam velmi dobre funguje zalozeni spolecnosti s rucenim omezenym a tim oddeleni rodinneho kapitalu od firmy a opet vedeni ucetnictvi,...

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik