Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Srovnání islamofobie a covidofobie. Zuřivá tolerance versus zuřivý boj.

Ne každý muslim je terorista, ne každý infikovaný má příznaky, natož aby umřel. Vláda řídí opatření hůř, než kůň s klapkami na očích. Nejdřív hot, potom čehý. Místo radosti z promořování, tu máš roušku přes hubu!

Islám jsem použil jen jako příklad. Lidé se mohou bát cizinců, též různých neznámých pohlaví, nemocí, jiných náboženství a ras, zvířat, hmyzu. Vždy se bojí proto, že se jedná o věci neznámé, a proto potenciálně nebezpečné. Bohužel tyto fobie jsou prezentovány jako nenávist. Teprve, když je poznáme, mohou v nás vyvolat nenávist. Taky se bojím jedovatého hada, ale neznamená to, že ho nenávidím. Obdivuji krásu nebezpečných pavouků, žab, medúz i rostlin. Nenávidět pak budu toho, kdo mi tu havěť strčil do postele. Tolik na úvod.

Přestože ne každý muslim nebo imigrant je terorista nebo zločinec, z dostupných zpráv je možno soudit, že nárůst násilné zločinnosti na západ od nás způsobují hlavně imigranti. Pod tlakem mainstreamu přistupuji na oficiální vysvětlení, že se jednalo vždy jen o duševně choré jedince. Jestli pachatelé znásilňují a vraždí s jasnou myslí, třeba z náboženského přesvědčení, nebo se toto náboženství pouze projevuje zvýšeným výskytem duševně chorých násilných jedinců, je však přece jedno ne? V každém případě se jedná o nebezpečí.

Ať zkoumáme jakkoli složité vztahy ve společenských nebo přírodních vědách, vždy nám pomáhá statistika. Ta tu ovšem není kvůli nějakému exhibování vědátorů, ale aby nám pomohla v běžném životě k rozhodování. Na základě zjevných vlastností (lidí, předmětů, procesů) nám s určitou mírou pravděpodobnosti dokáže předpovědět ty skryté. Není divu, že se lidem nechce učit na vlastní zkušenosti. Raději by byli seznámeni například se statistikou úspěšnosti (rozvodovostí, úspěšností dětí a jiných problémů) mezirasových manželství, lidí různých kultur apod. Bohužel tato statistika je již léta jen těžko dostupná, protože už snaha o získání těch dat je považována za rasismus. Přitom jde jen o hledání pravdy.

V první části tohoto článku jsem tím chtěl sdělit, že v případě vychvalování imigrace nebo cizích kultur a náboženství stojí zato být opatrný a tuto statistickou korelaci mezi zjevnými a skrytými vlastnostmi etnik nebo sociálních skupin sledovat, případně důsledky jejich inkluze. Skrývání informací o zjevných vlastnostech pachatelů nutně vyvolá předsudky nejen o nebezpečnosti toho či onoho náboženství, národnosti nebo rasy, ale i předsudky o důvodech toho skrývání pravdy. Těmi důvody může být snaha vyvolat depopulaci likvidací tradiční rodiny nebo úmyslným způsobením bídy, válek a nemocí. Též zbídačení státní rozpočtů zadlužením (vůči komu, ha?) může pomoci rozvrácení národních států.

Než budu sám nařčen z nějaké fobie, podívám se stejnou optikou na pandemii koronaviru. Hned na začátku v březnu ministr Vojtěch prohlásil, že smyslem opatření je uchránit zdravotnictví před kolapsem. Za tohle bych ho vlídně pohladil po hlavičce. Avšak v rozporu se zdravým rozumem bylo, že hned dali stopku většině ekonomických aktivit až do 8. června. Později byl ten termín zkrácen o dva týdny, ale to nic nemění na tom, že se chovají jako řidič s klapkami na očích. Toto bylo naštěstí částečně revidováno.

Inkubační doba nemoci nepřesahuje 14 dní, to už se tehdy vědělo. Když zavedu nějaké opatření, tak za 14 dní bych měl mít informace o tom, jak bylo opatření účinné, a mít možnost okamžitě reagovat. Oni ale ne. Hned věděli, že zavřeno bude všechno skoro dva měsíce. Představte si řidiče, který má rozhled třeba na 100 metrů, ale už teď se rozhodne, že zavře oči a 300 metrů pojede krokem. Asi tak se chovala vláda při prvním rozhodnutí, že od září budou všude roušky.

Každý možná nehledá užitečné statistické informace, já ale ano. Bohužel však počet nově nakažených není vůbec k ničemu, aniž bychom dodali ten důležitější údaj, o kterém jsem se zmiňoval na začátku. Kolik z nich zatěžuje zdravotnictví, tedy vývoj počtu hospitalizovaných a pacientů v těžkém stavu. Aniž bych příliš zkoumal, jestli prvotní příčinou těžkého stavu je Covid-19, nebo jiná život ohrožující nemoc, připadá mi situace velmi příznivá. Pohlédněte na oficiální statistická data.

Počty pozitivně testovaných narůstají a téměř NIKOMU NIC NENÍ !! Jak je vidět v odkazu, v době psaní tohoto článku (sobota 22.8.) počet hospitalizovaných dlouhodobě klesá a už je jich jen 108, přitom koronavirus je možná to nejmenší, co je trápí.

Místo aby se vláda radovala, že virus slábne, že se naplňují původní cíle promoření, tak nám chce dávat roušky na hubu a plánuje (a slibuje výrobci) nákupy dosud neexistující vakcíny. Možná i povinné očkování, které může kromě vysokých nákladů přinést zdravotní problémy mnohem většímu procentu lidí, než virus sám.

Apeluji tedy na zdravý rozum. Cenu opatření proti mediálnímu viru lze vyjádřit penězi nesnadno, už teď ale víme, že bude astronomická. Další složkou ceny je omezování svobody a vyvoláván strachu. Před týdnem mě dostala vnučka, když jsem po dovolené chtěl pustit zprávy. Prý "Koronu nééé...". I to dítě už ví, že dívat se na něco takového nemá cenu. Naopak k zajímavým zprávám z řecko-turecké hranice se musíme dostávat jinde.

Pokud opatření již nebudou prodlužována, je tu problém všech vlád světa, jak z toho vyváznout se ctí. V pohodě je snad jen Švédsko a Bělorusko. Ostatně z tohoto grafu lze vyčíst, že celoevropská statistka úmrtnosti nevypadá špatně. Na začátku roku 2019 byla pravidelná sezónní chřipka slabší než jindy, v posledních týdnech je celková úmrtnost také podprůměrná. Vypadá to tedy, že během pár týdnů v březnu a dubnu si zubatá přišla pro ty, které loni ušetřila a navíc vzala předčasně i ty, se kterými počítala až v létě. Koronavirus byl zřejmě jen vedlejší diagnózou. Hlavní byly jiné nemoci a sešlost věkem. Přínosy opatření mi připadají marginální. Jestli povinné roušky, tak pouze pro lidi s příznaky.

Opatření proti imigraci mají také svou cenu. Tou hlavní asi zůstává zahanbení v očích morálních velikánů EU, kteří odmítají stanovit jakékoli limity ve snaze zřejmě zachránit celý svět. Limity vynaložených nákladů i počtu osob, zachráněných před jejich vlastní kulturou, která u nás má být tolerována. Přínosy může vidět každý, kdo byl třeba před 15 lety a i nedávno ve Francii, Belgii, Švédsku nebo jižní Itálii. Přínosem pro naši vlast by bylo to, že se s ní nestane taková změna. Podle mě stojí za to tu cenu vynaložit.

Autor: Jan Hink | neděle 23.8.2020 10:17 | karma článku: 19,20 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Jan Hink

NE! z nás dělá to, co jsme. Tolerance ke všemu je sebevražda.

Výstižný reklamní slogan Budvaru umožňuje předpovědět, že islám ovládne celou Evropu. Je jedno, zda hodnoty jsou barbarské nebo ušlechtilé. Důležité je, zda lidé hodnoty považují za vlastní a jsou odhodlání je šířit.

8.9.2020 v 10:17 | Karma: 23,44 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Rovnost větší, než za komunismu

Každý týden mě nadzvedne nějaká kauza, ve které soud rozhodl pro mě nepochopitelným způsobem. Řidič v Praze má mít stejně peněz jako v Kotěhůlkách. Dalším krokem bude nejspíš sjednocení povinného pojištění, hustoty dopravy atd.

15.8.2020 v 10:17 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1083x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Se záchranným fondem EU se bude hospodařit pěkně po bolševicku

Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb. Budeme platit podle svých schopností, ale nebudeme rozhodovat o tom, na jaké potřeby a komu budou peníze darovány. EU zabíjí víc much jednou ranou.

28.7.2020 v 10:17 | Karma: 31,68 | Přečteno: 1241x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Kdo není lempl, je rasista?

V užitečné práci je těžší dosáhnout úspěchu. Proč by se neužiteční namáhali, když jim jako škůdcům nabízejí víc za příslušnost k utiskovaným menšinám nebo za jejich okázalou podporu? Jsme ochotni se proti škůdcům také spojit?

21.7.2020 v 10:17 | Karma: 40,54 | Přečteno: 1693x | Diskuse| Politika

Jan Hink

Nadřazenost je o pýše, frustraci nebo přirozené autoritě? Sebeponižování je směšné.

Byl to pohled pro Bohy. Jedni lidé líbají nohy jiným, aby se omluvili za svou "nadřazenost". Oko nezůstalo suché, kozel by se z toho rozdojil. Já se však snažím najít ve všem smysl. Nejdřív mě napadla sexuální úchylka.

14.7.2020 v 10:17 | Karma: 36,40 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1629x
Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Seznam rubrik