Na životech slušných lidí záleží

8. 07. 2020 10:17:17
Nikoli na barvě pleti. Bohužel však existují lidé, kteří představují pro společnost tak velké nebezpečí, že jejich smrt je cennější.

Zamyslete se třeba nad tím, jak moc záleží na životě teroristů, kteří musí být zastaveni i smrtící silou, neboť jejich útok je vždy potenciálně smrtící. V takový okamžik příslušníci ozbrojených složek nemohou kontrolovat barvu pleti skrývající se za maskou a musí zasáhnout dřív, než oni někoho zabijí. "Black lives matter" je sice rasistické, protože aby nebylo, neměla by na začátku v českém překladu chybět spojka "I". "All lives matter" je sice jenom hloupost a ještě větší hlupáci se snaží toto vyjádření kriminalizovat.

Existují lidé slušní, dále neslušní z občanského hlediska (čistí před zákonem) a nakonec i pachatelé kriminálních činů. Zločinci zasluhují zacházení takové, aby ostatní byli před nimi chráněni. Rozdíl mezi tím, jestli soud může vyřknout trest smrti nebo jen doživotní vězení, je v tom, zda zákon za bezcennou považuje pouze svobodu pachatele, nebo i jeho život, tedy že jeho smrt považuje za cennější.

Samozřejmě je otázkou, jestli zakleknutí Floyda bylo adekvátním zákrokem. Když pouze platil padělanou bankovkou, bránil se zatčení a v jeho minulosti je nejtěžším prohřeškem pouze přepadení těhotné ženy, při kterém jí mířil pistolí na břicho, měli ho pustit, ne? Mohl ji přece snadno zastřelit a neudělal to. Tím projevil svou šlechetnost a nikdo nemůže pochybovat, že se jednalo o "něžného obra".

No, nic nevyřešíme. Zkrátka zločinec umřel, v krvi dávku drog pro mě asi smrtelnou, umřel na bůhvíco, avšak "se zakleknutím", které se na policejních školách vyučuje jako bezpečný způsob zákroku. Podobně jako lidé umírají na bůhvíco "s koronavirem". On ho vlastně měl taky. I virus mohl být příčinou, proč se mu špatně dýchalo. Neměl tedy figurovat spíš ve statistikách COVIDu?

Bez zločinců by byl svět jistě lepší. Co však dělat s rabujícími davy, které nejsou spokojeny s tím, co jim majoritní společnost dává "dobrovolně" (prostřednictvím placení daní) a myslí si, že mají právo na všechno? Dokonce i na nadřazenost. Úctu k ideálům humanismu jim darovat nelze. K tomu musí každý dospět sám.

Autor: Jan Hink | středa 8.7.2020 10:17 | karma článku: 37.19 | přečteno: 1216x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 126 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 540 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 520 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 122 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1558

Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...