Nezoufejte, situace ve vlastech českých není tak špatná

18. 08. 2019 10:17:17
Opravdu mediální masáž ovlivnila čecháčky natolik, aby si mysleli, že do školy už není třeba chodit, že vystačíme s moudrostí, kterou školí Greta akademiky a světové vůdce? Koloběhu uhlíku poručíme stejně, jako větru a dešti.

Většinu dovolené trávím po vlastech českých a jak psáno ve Švejkovi: "Na svých cestách jsem potkal jen samé dobré lidi". A nejen to. Dokonce jen samé lidi, kteří si zachovali aspoň zbytek zdravého rozumu.

Jsem dle nálepek známý xenofob, islamofob, v posledních letech i euroskeptik a kromě toho heterosexuální bílý muž, zastánce tradiční rodiny a nerozšiřování počtu pohlaví. Sice samé opovrženíhodné vlastnosti, ale řeknu vám - není to špatný pocit.

Možná žiju jen v jakési společenské bublině, že se stýkám s lidmi, kde vrána k vráně sedá. Ale to asi každý. Herci, umělci, politici a jiné celebrity také žijí v bublinách, kde se dědí kromě kariéry i světové názory. Nejspíš asi nezavítají do českých penzionů a hospod, ani nechodí pěšky po turistických trasách (na kole to nefunguje), kde by se mohli setkat s lidmi, kteří zodpovědně vychovávají své děti, a kde můžete slyšet názory, že "svět se v p*rdel obrací". Nemohou porozumět tomu, proč lidé volili Zemana.

Na tomto místě bych mohl článek sice skončit, ale abych nebyl mimo téma zmíněné v perexu, tak bych upozornil na to, co nás bolševici učili v základní škole o koloběhu uhlíku. Nebo je to snad politické téma, které se od té doby změnilo? Je úplně jedno, jestli trávu spase kráva a vyprdí CO2, nebo tráva shnije na zemi a rozloží ji bakterie. Rozdíl je v tom, jestli se uhlík stane součástí jejího masa, nebo půjde do vzduchu díky bakteriím dřív. Ani ideální varianta eko-bijců nepřinese nic dobrého. Že totiž sežereme tu trávu nebo lupení sami, nadujeme se z toho a vyprdíme toho ještě víc.

Jakmile je ropa vytěžena, dostává se do koloběhu uhlíku. Zkuste však zdanit nebo poplatky pokutovat Saúdskou Arábii za její těžbu. Snadnější bude zastavit výrobu v Německu, elektřinu dovážet z Česka a pokutovat za výrobu pěkně spravedlivě - z uhlí i z jádra. No nebudou se Němci cítit morálně vyspělejší?

Důležitější než zdravý rozum je teď tleskat postižené a zneužité dívce, která věří že prázdné sedadlo v letadle prospěje planetě víc, než několikatýdenní cesta jachtou proti větru, doprovázená četou příslušníků posádky a rotou reportérů, kteří obvykle neváhají použít i vrtulníky a budou ji sledovat celou cestu, aby jí idioti všech zemí mohli fandit a nevěnovali pozornost tomu, jak se utužuje jejich ekonomické otroctví a osobní nesvoboda.

PS: Politicky nekorektní úvaha, za kterou se omlouvám: Na zpáteční cestu po větru už nebudou potřebovat dieselový motor, takže prý postačí jiná, pouze 5-členná posádka, která poletí do NY letadlem.

Autor: Jan Hink | neděle 18.8.2019 10:17 | karma článku: 33.96 | přečteno: 783x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.33 | Přečteno: 312 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.52 | Přečteno: 454 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 861 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 607 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2797 | Diskuse
Počet článků 122 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1558

Vývojář softwaru, zastánce zdravého rozumu, slušné diskuse a svobody projevu. Odmítám jakékoli omezování nelíbivých projevů, neboť každý posluchač má právo takový projev neposlouchat, oponovat v diskusi, sám ho kometovat nebo zesměšnit, pokud se mluvčí nezesměšní sám. Nepublikuji žádnou pravdu, ale jen své názory, které se opírají o neúplné a často i nepravdivé informace. Psaní blogu jsem přerušil, protože se nemohu smířit s cenzurou.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...