Jan Hink

Společná příčina atentátů v Itálii 70. let a těch dnešních?

11. 06. 2017 10:17:17
Po půlnoci z pátku na sobotu jsem shlédl pořad TV kanálu Spektrum, u kterého jsem se divil, že vůbec prošel cenzurou. Vyvolal u mě vážné podezření, že tehdejší Rudé brigády organizovaly stejné síly, jako dnešní migrační vlnu.

Pokusím se zkrátit můj dojem z toho pořadu, který bude pravděpodobně víckrát opakován, takže zájemci o shlédnutí budou mít příležitost. Na mě to působilo takto:

Na přelomu 60. a 70. let v Itálii získaly levicové strany značný vliv. Tehdejší předseda vlády Aldo Moro, ač sám nebyl komunista, se snažil dodržet pravidla zastupitelské demokracie a zajistit jim adekvátní podíl na vládnutí. Absolvoval oficiální návštěvu USA, kde se velice nepohodl s místní administrativou. V pořadu bylo jasně řečeno, že karty byly rozdány v souladu s výsledky 2. světové války a že Itálie jako jedna z poražených zemí nemá vlastní suverenitu, ale musí poslouchat představitele zemí vítězných. Byl upozorněn na to, že neposlušnost může mít vojensko-politické důsledky.

Podle tehdejší Kissingerovy politiky bylo prý třeba obětovat stabilitu veřejného pořádku ve prospěch stability politického systému. Zanedlouho začala série atentátů prováděné organizací Rudé Brigády (Brigate Rosse), přičemž TV pořad vydával za zřejmý fakt, že tyto byly podporovány organizací Gladio založené NATO. Výsledkem byl mocenský převrat, po kterém se stal novým předsedou vlády poslušný Andreotti, později unesení a vražda Alda Mora. Otázkou je, proč by RB chtěly unášet a vraždit Alda Mora, který vlastně komunistům vycházel vstříc.

Když se zamyslím nad výsledky 2. světové války, tak poraženými státy byly prakticky všechny státy v Evropě, kromě VB, USA a SSSR. Přítomnost Francie na straně vítězů mi připadá směšná (asi jako naše, jen v jiné sféře vlivu) a etablovala se jen díky vlivu de Gaulla. Rozhodně však Německo k poraženým patřilo a každý nový kancléř si prý musí jet do Washingtonu pro noty, kde si ověří, jestli bude poslouchat, nebo ne.

Napadlo mě tedy, jestli organizace podporující imigraci (zlí jazykové tvrdí, že to organizuje Soros pomocí neziskových organizací) neplní stejnou funkci jako tehdy Rudé Brigády. Evropa se totiž stala příliš pyšnou na své úspěchy a její politici zapomínají na své závazky vyplývající z výsledků 2. světové války. Proto je třeba destabilizovat její vnitřní bezpečnost v zájmu nastolení a stabilizace nového vedení, které si zpitomělý lid sám vynutí.

Autor: Jan Hink | karma: 28.21 | přečteno: 987 ×
Poslední články autora